Bel ons: 0494 45 08 92 info@chihuahuaranch.be

Het ras

ilovemyDe chihuahua is een pittig Mexicaantje en staat bekend als het kleinste hondje ter wereld.  Het is daarentegen geen speelhoed voor kinderen.  Het kleine hondje kan goed zijn mannetje staan, zelfs tegen grote honden en doet het vrij goed met zijn soortgenootjes. Ze bestaan er in kort en langharig.

Chihuahua's komen voor in verschillende kleuren, je hebt ze in chocolade, beige, wit, zwart, lavendel, tricolor, champagne, grijs-blauw, bleu-smoke & mokka-smoke en dan zijn er nog de merle's. Het gewicht van een chihuahua schommelt tussen de 1,5 kg en de 4 kg. Ze hebben een mooi appelvormig kopje en een korte snuit, hun staartje dragen ze hoog boven hun rugje.

Het gewicht van een pupje varieert ook volgens de grote van het teefje en is gemiddeld tussen de 55  en 250 gram. Ze houden zeker niet van de koude of regen. In de winter is een jasje geen overbodige luxe om buiten te wandelen.

Ze houden wel erg veel van de warmte en liggen heel graag onder een dekentje in een warm mandje of kruipen graag diep met kopje en al in een slaapzakje. Ook al is het een klein hondje, enkel een goeie opvoeding leidt tot een sociaal en lief hondje met een heel groot knuffelgehalte.

© Chihuahua Ranch (HK nr 10304350 ) | Powered by LMD | Cooked & spiced by Tasty Creations